Reedel, 12. mail toimus kooli sööklas õpilasesinduse poolt korraldatud võileiva valmistamise võistlus, kus selgitati välja 5.-6. ja 7.-9. klasside parimad võileivameistrid.


Pool tundi armuaega

„Kolmeliikmeliste meeskondade ülesandeks oli valmistada eelnevalt valitud toiduainetest maitsvad võileivad, mis pidid valmima poole tunniga,“ selgitas võistluse üks korraldajatest, õpilasesinduse president Karel Somelar.

Võileibade serveeringut ja maitset hindas žürii, kuhu kuulusid Karl Martin Puna, Karel Somelar ning käsitöö ja kodunduse õpetaja Karmen Luht. Kohtunikud andsid meeskondadele suulised kommentaarid ning panid söögipaladele nende välimuse põhjal ka nimed.


Printsessid ja rammumehed

Nooremas vanusegrupis tuli esimeseks 5.b klassi võistkond ja nende võileivale pandi nimeks „Printsessivõileib“, kuna oli väga peenelt tomativiilude ja muude toiduainetega kaunistatud. Lisaks sellele oli ka võileiva maitse väga hõrk.

Teise koha saavutas 6.b klass, kelle võileib oli kohtunike meelest mõeldud rammumeestele, sest sisaldas rohkelt peekonit ning nägi heas mõttes välja lahmakas. Kolmas koht läks sel korral 5.a klassi võistkonnale, kelle võileib oli kui üllatus, sest söögipala sisu polnud üldse näha ning see, mis kõik seal sees võiks olla, jäi sööja fantaasia hooleks.


Võileivad igale maitsele

7.-9. klasside seas napsas endale võileivameistri tiitli 8.a II võistkond, kes oli eriti suurt rõhku pannud serveerimisele. Samuti oli nende sändvitš väga mahlakas ja maitsev.

Teise koha saavutas 7.b klass, kes võlus žüriid oma võileiva erilise maitsega ning kolmandaks tuli 8.b klassi võistkond, kellel tuli väga hästi välja laiemaks tarbimiseks mõeldud võileib.

Vaata ka fotogaleriid, milles jäädvustatud Karl Martin Puna fotosilma ette jäänud kaadrid.