21. mail toimunud Tartu linna saksa keele osaoskuste olümpiaadi võitnud Raatuse kooli 9. klassi õpilane Ingvar Drikkit näeb saksa keele õppimises mitmeid plusse ja soovitab seda teistelegi.

Raatuse koolile esikoha toonud olümpiaadil mõõdeti ja hinnati osalejate kuulamis- ja lugemisoskust, keelestruktuure, sõnavara tundmist ja kasutust ning suulist väljendusoskust.

Kaheksa aastat saksa keele õppimist viis sihile

Tulemus valmistas suurt rõõmu nii võitjale endale kui tema õpetaja Tiina Hallikule.

„Muidugi olen ma väga rahul. Minu jaoks lihtsaks osutusid kuulamisülesanded ning suuline vestlus. Rohkem probleeme valmistasid keelestruktuurid,“ ütles Ingvar, kes on saksa keelt õppinud alates teisest klassist.

„Mina soovitan õpilastel saksa keelt õppida, sest iga võõrkeel, mida inimene oskab, avab elus palju uksi. Minu jaoks pakub saksa keele oskus võimalust minna Saksamaale ülikooli õppima. Veel kaugemas tulevikus on see ka kindlasti abiks töö leidmisel.“

Ole rahulik ja usalda oma kõhutunnet

Ingvari sõnul oli tal juba olümpiaadile minnes silme ees selge siht võita esikoht. Lisaks soovis ta enda teadmisi proovile panna.

„Kõige enam õppisin seda, et kindlasti tuleb jääda rahulikuks, enne lahendamist lugeda läbi kõik töökäsud ja vastusevariandid ning uskuda enda kõhutunnet.“

Kokkuvõttes aitas see kõhutunne Ingvaril oma lähimaid konkurente edastada napilt kahe punktiga, mis teeb võidu kindlasti veelgi magusamaks.

Õpetaja Tiina jaoks tekitas Ingvari võit igati positiivseid emotsioone, kuid samas polnud see väga üllatav.

„Ingvar on võrdselt hea kõikides osaoskustes. Maksimumtulemuse sai ta suulises väljendusoskuses , aga ka teised osaoskused olid tal väga head, sest ta kaotas maksimumtulemusest ainult 5 punkti.“