20. detsembril andsid Tartu Raatuse Kooli õpilased ja neid juhendanud tehnoloogiaõpetaja Tiiu Laid Tartu Lasteaed Hellikule üle hulgaliselt oma kätega valmistatud mänguasju, istesõidukeid, istetumbasid ja väikse liikluslinnaku.

Hellik haaras võimalusest

„Selle aasta kevadel pakkusin läbi tehnoloogiaõpetuse aineühenduse Tartu lasteaedadele välja võimaluse, et võiksime õpilastega neile vajalikke vahendeid valmistada.

Septembris võttis Helliku lasteaia direktor minuga ühendust, saime kokku, arutasime läbi nende soovid ja töö läks käima,“ ütles Tiiu Laid.

Õpetaja pakkus erinevatele klassidele selle idee välja. 8. ja 9. klasside tüdrukud otsustasid teha kokku üheksa istumiseks mõeldud papirullidest pehme istmega tumbat, mis oli ka Helliku lasteaia üheks suurimaks sooviks. 8.a õpilaste käte abil valmis hulgaliselt erinevaid mänguasju, mille seast leiab omapärase kalastusmängu, kabe ja mõned erinevad osavus- ja mõttemängud.

  
Noored arhitektid Joonas Aleksander Laipaik, Janno Kuld ja Aleksandr Soorm
Tartu Postimehe reporter Mari-Liis Pintsoni küsimustele vastamas.

Sõidukid, majad, liiklusmärgid

8.b klassi õpilased valmistasid samuti väga populaarsed istesõidukid. Viienda klassi lapsed haarasid kinni võimalusest teha lasteaialastele puidust klotsidest majad ja liiklusmärgid, mille tulemusel said lapsed endale teisaldatava miniatuurse liikluslinnaku. Kokku sai asju nõnda palju, et õpetaja Laid palus lasteaial kindlasti vähemalt kahe sõiduautoga kohale tulla.

Raatuse kooli arendusjuht Rene Leiner leidis sellise initsiatiivi osas üksnes kiidusõnu. „Miks peaks tegema asju asjade pärast, mis jäävad riiulile tolmu koguma. Õpetaja Tiiu Laidi lähenemine võimaldab arendada nii õpilaste käelisi oskusi kui anda nende tööle sisuline väärtus. Kindlasti õpivad lapsed sel moel rohkem ja teevad asju suurema motivatsiooniga.“

Ise tehtud, hästi tehtud

Rahul on ka Helliku lasteaia pere. Direktor Maie Kuruli sõnul lähevad kõik valmistatud esemed asja ette.

„Üks asi on poest ostetud mäng või mööbliese. Hoopis teise hinge annab asjale see, kui ta on kellegi poolt ise tehtud. Teadmine, et sellist asja teist maailmas pole, lisab sellele veelgi kordumatut väärtust. Paremat jõulukingitust on raske tahta. Oleme õpilastele ja õpetajale südamest tänulikud,“ ütles Kurul.

Tartu lasteasutustele isetehtud kingituste näol rõõmu pakkumine on Raatuse koolis saanud juba traditsiooniks. Sarnast koostööd on seni tehtud Kivikese ja Käopesa lasteaedade ning Tartu Ülikooli Lastekliinikuga. Juba on töös suure liiklusvankri ehitamine Sireli lasteaiale.

Vaata ka fotosid kingituste meeleolukast üleandmisest, kus olid kohal ka ETV, Kuku Raadio ja Postimees.

Loe ja vaata meedialinke:

Raatuse kooli õpilased kinkisid Helliku lasteaiale isetehtud mänguasju /ETV, Aktuaalne Kaamera, 23.12.2016/

Õpilaste kingitusest Helliku lasteaiale /Kuku Raadio, Tartu linnatund, alates 0:50-11:45, 22.12.2016/ 

Raatuse koolist Tartu Postimehes /ETV, Terevisioon, ajalehtede ülevaade, 21.12.2016/

Õpilased meisterdasid lasteaiale kinke /Tartu Postimees, 21.12.2016/

Raatuse kooli õpilased valmistasid Helliku lasteaiale hulgaliselt toredaid õppevahendeid /Tartu Postimees, 16.12.2016/