Märtsis Tartus alguse saanud kolme kooli õpilaste osalusel toimunud rahvusvaheline ettevõtlusprojekt Entrepreneurs Generation sai oma väärika lõpu 27. septembril Apes (Läti) toimunud laadal, kus projekti käigus valminud minifirmad oma tooteid ja teenuseid pakkusid.

Projektist võttis poole aasta jooksul kokku osa ligi 50 õpilast. Lisaks Raatuse koolile osalesid Ape ja Kajaani (Soome) koolide lapsed. Tartust koordineerisid projekti Helina Mugra ja Rene Leiner.

Ape projektinädalal keskenduti peamiselt laadaks valmistumisele. Valmistati ja lihviti oma tooteid, osaleti turundusele ja reklaamile pühendatud õpitubades. Lisaks külastati kohalikke ettevõtteid. Aega jäi ka omavaheliseks suhtluseks, põnevaks viktoriiniks, jalgsimatkaks ja kummipaadisõiduks kohalikul jõel.

Kuna kõik projektis osalejad ööbisid kohalikus koolimajas, siis jätkus ühiseid tegevusi ka hilisteks õhtutundideks. Lahkumise hetkeks oldi juba sedavõrd sõbrunenud, et see osutus vägagi emotsionaalseks.

Korraldajate hinnangul täitis projekt seatud eesmärgid. „Küllap igaüks leidis sealt just täpselt seda, mida ta parajasti tahtis või oskas leida ja võtta, kuid kindlasti oli see heaks õppimise kohaks nii meile Helinaga kui kõikidele osalejatele. Siit edasi on juba palju kindlam minna ka ettevõtlusõppe laiema juurutamise juurde koolis,“ ütles Rene Leiner

Projekti finantseeriti Nordplus Junior programmist, mis kuulub Põhjamaade Ministrite Nõukogu kõige tähtsamate elukestva õppe programmide hulka. Projektist lähemalt saab lugeda siit.

Fotogalerii