17. novembril Tartu Descartes´i kooli ümbruses toimunud lõbusa otsimismängu ja salakirjade lahendamise võistluse "René’d otsides" parima meeskonna auhinnaga tuli koju Raatuse kooli võistkond koosseisus Monika Kermas, Mats Kallavus, Angeliina Paks ja Ketrin Kirpu.

Võistlusmäng on mõeldud Tartu linna koolide 3. ja 4. klassidele ning igast koolist saab osa võtta üks võistkond. Kokku osales 10 võistkonda.

„Vaprat meeskonda ei takistanud pimedus, tugev tuul ega äkitselt alanud tihe lumesadu. Otsimismängu esimeses pooles oli vaja teemärkide ja tähiste järgi läbida helkuritega tähistatud rada, kuhu olid peidetud nuputamist vajavad ülesanded. Helkurite leidmist hõlbustasid pealambid,“ rääkis lapsi juhendanud õpetaja Mare Kiisk.

Pimeduses orienteerumise järel mõistavad kõik võistkonna liikmed kui oluline on tänavatel ja teedel liikumisel helkuri riiete küljes kandmine.

Mängu teine osa koosnes salakirjade lahendamisest, kus lahenduste vastused, mis puudutasid René Descartes´i, said märgitud ristsõnasse. Osalejad tõid esile meeskonnatöö asjaliku sujumise.

Üks kontrollpunkt oli korraldajatel nii hästi ära peidetud, et oli vaja mängu kulgu jälgivalt korraldajalt suunavat vihjet paluda. Nuputamise ning lahendamisega said lapsed tänu omavahelisele koostööle edukalt toime. Tähelepanelik oli vaja olla läheduses viibivate kaasvõistkondade vastu, et leitud vastuseid mitte liiga valju häälega välja öelda.

Meie kooli võistkonna liikmed tõid esile, et nad said kuulsa prantslasest filosoofi kohta palju uusi teadmisi. Põnev otsimismäng nõudis tähelepanelikkust, üksteisega arvestamist, nupukust ning pakkus meeldejääva õppimiselamuse.

Täname siinkohal Descartes´i kooli klassiõpetajaid, kes olid tegevuses otsimismängu ettevalmistuste ja läbiviimisega. Kogu ettevõtmist vedas eest klassiõpetaja Kaja Kivisikk. Samuti täname meie võistkonna juhendajale ja suurimale fännile Mare Kiisale.


Looduse vingerpusse trotsides õnneliku võitjana väljunud võistkond (vasakult): Mats Kallavus, Ketrin Kirpu, Angeliina Paks ja Monika Kermas.