4. detsembril Tartu Ülikooli spordihoones toimunud Tartu koolide karikavõistlustel sisekergejõustikus võitsid meie kooli poisid 2000-2001. aastal sündinud noormeeste arvestuses kaks esikohta. Madis Kalašnikov oli võidukas kõrgushüppes ja Kardo-Heik Kriisa 60 meetri jooksus.

Kui Kardo-Heiki edu oli suuresti ootuspärane nii talle kui teistele, siis Madise saavutust võib pidada erakordseks.

Nimelt ei olnud noormees elus varem kordagi kõrgushüpet isegi proovinud, mistõttu võib seda pidada klassikaliseks tulin-nägin-võitsin sündmuseks.

Madis alustas kõrguselt 1.20 ning kuni 1.50’ni alistusid kõik kõrgused esimesel katsel. Võiduks oli vaja sel korral hüpata 1.65. Loodetavasti on see alles suurte tegude algus.

Poisse võistlustel saatnud kehalise kasvatuse õpetaja Margus Udekülli sõnul olid kergejõustikutreenerid kõik sõna otses mõttes pahviks löödud ning loomulikult kutsusid noort talenti treeningutega jätkama. „Hüppasin täiesti omas stiilis ning seda, mis edasi saab, ei ole ma veel otsustanud,“ ütles heast tulemusest isegi üllatunud päevakangelane.

Ka Kardo-Heik jäi oma võistlusega väga rahule, joostes isiklikuks rekordiks 7.53. Võistluse kulgu kommenteerides ütles ta, et teised jäid ikka päris palju maha.