6. novembril külastas Raatuse kooli 9.c klassi õpilasi Tartu Ülikooli doktorant, filatelist ja India kultuuri huviline Briti Deb.

Külaline rääkis õpilastele oma postmarginäitusest, mis avati Eesti Rahva Muuseumi Postimuuseumis ja on inspireeritud India kultuurist. Ennekõike kõneles külaline selle näituse põhisõnumist – India teisest sajandist pärit Rāmājana eeposes kirjeldatud igas inimeses peituvast jumalikkusest ja selle eepose mõjust maailma kultuurile.

India noormees on postmarkide vastu huvi tundnud ja India kultuuri filosoofilistest aspektidest huvitunud kooliajast saati. Tema sõnade järgi õpetab Rāma lugu jumalikkuse olemust, milleni jõuab tõe ja õigluse teel astudes, ning loob ühtlasi ühiskonnas heaolu, moraalsust ja ühtsust.

Kohtumise teises pooles joonistasid õpilased oma versioone Rāmast. Joonistuste ja õpetaja Kadri Kose tehtud fotodega saab tutvuda siin.

Briti kirjutas pärast kohtumist oma blogis, et tema jaoks oli õpilastele kõnelemine ning nende Rāmājana joonistuste nägemine suurepärane ja meeliülendav kogemus.

Lisalugemist Rāmājana eeposest ja Briti Debi kokkupandud filateelianäitusest leiate siit