Oktoobri esimesel nädalal Annelinna kunstmuruväljakul toimunud järjekordsel Tartu koolidevahelisel jalgpalliturniiril saavutas Raatuse kooli 6.-7. klasside võistkond II koha. Võidukasse meeskonda (alumisel fotol) kuulusid Sander Orgmaa (5.b), Rainer Lestal (6.a), Artur Karjagin (6.b), Carl Kaiser Kiidjärv (6.b), Sander Meumers (6.b), Karo Trossek (6.b), Olari Viitak (6.b), Karel Somelar (6.b), Rode Raja (7.a), Karl Cristian Kask (7.a), Hans-Johannes Sakson (7.a), Markus Sirg (7.a) ja Andri Ilves (7.a).

Ajalooliseks teeb poiste saavutuse fakt, et 9 aastat peetud turniiril jõudis meie kooli võistkond esmakordselt esikolmikusse.

Kokku osales 6.-7. klassi vanuserühmas 12 võistkonda. Alagrupis võitsid poisid Miina Härma gümnaasiumit 1:0 ning Kesklinna kooliga tehti võitluslik 1:1 viik, mõlemad väravad lõi Carl Kaiser Kiidjärv (6.b, ülemisel fotol). See tähendas ühtlasi alagrupi võitu. Sealt edasi oli aga kõik nagu haarava stsenaariumiga põnevusfilmis.

Veerandfinaalist Kivilinna kooliga kujunes tõeline põnevusmäng, kus normaalajal jäidki väravad löömata ning võitja otsustasid penaltid. Siin õnnestus meie poistel 3:2 vastastest üle olla.

Poolfinaalis mindi vastamisi Hansa kooli poistega ning taas kordus veerandfinaalist tuttav stsenaarium, kus väravateta normaalaja järel oldi 11 meetri karistuslöökides 3:2 oma eakaaslastest paremad.

Nagu sellest veel vähe oleks olnud, lõppes ka Veeriku kooliga peetud finaallahing 0:0 viigiga. Ülipõnevaks kujunenud penaltiseerias sai juhendaja Margus Udekülli sõnul närvipinge poistest võitu. „Kuigi meie play-off mängude peamine taktikaline käik – hoida oma värav puhtana ‒ töötas ka finaalis, siis penaltiseerias väristasid poisid kahjuks ära. Peale kolme penalti löömist oli seis 1:1 ning võitja otsustas alles viies penalti, mil meie mees eksis,“ ütles Udeküll.

Omapärane saavutus oli ka see, et eelpool väravakuningana mainitud Carl Kaiser Kiidjärv, kes ka penaltiseerias eksimatult vastase väravavõrku sahistas, oli kõikides penaltiseeriates ka meie võistkonna väravavaht. Mees nagu orkester. Väravavahi rollis peetakse teda kinnitamata andmetel koguni Eesti parimaks

Margus Udekülli sõnul oli võit väga lähedal, mistõttu olid poisid peale kaotust muidugi väga löödud, kuid eks sellistes finaalides jõuabki teadmine võidetud hõbedast kohale hiljem. Poiste saavutust tuleb hinnata seda enam, et võistkonnas ei saanud kaasa teha Henri Reha 7.b klassist, kes kuulub kindlasti meie meeskonna kolme parima mängija hulka.

„Auhinnaks said poisid medali ning kool karika. Rõõmu tegi ka ühe lapsevanema poolt poistele kingitud šokolaad,“ ütles Udeküll.

Turniiril osalenud 4.-5. ja 8.-9. klasside poisid piirdusid sel korral alagrupiturniiriga.

Fotogalerii jalgpallipoiste edukast turniirist avaneb siit