3. oktoobril toimus Raatuse koolis YFU rahvusvahelist õpilasvahetust tutvustav esitlus. Kohal olid neli noort neiut, kes kõik erinevates riikides aasta kestvas õpilasvahetuses käinud. Klassitäiele huvilistele kõnelenud Tiina Pärtel, Kertu Ruutma, Liisika Palu ja Liisa Marie Ruudna veetsid oma vahetusaasta Belgias, Austrias ja Mehhikos.

Külalised rääkisid suure õhinaga, kuidas neil õpilasvahetuse mõte tekkis ning kui väga see neile meeldis.

Kõik rääkisid justkui ühest suust, et sisuliselt saadi endale lisaks suurepärasele kogemusele teises kultuuriruumis elamisest ja õppimisest ka teine pere, kellest oli kahju lahkuda ning kellega kindlasti veel tulevikus mitmeid kordi kokku saadakse. „Olen nende Eesti laps," sõnas aasta Belgias veetnud Liisika Palu.

Veel näidati põnevaid pilte ning räägiti nende juurde põnevaid lugusid. Lisaks oli juttu sellest kui kiiresti saadi suhu kohalik keel. „Minul läks hispaania keelest arusaamiseks umbes 2 kuud ning päris selgeks sain keele nelja kuuga," ütles Kertu Ruutma, kelle vahetusaasta möödus kaugel Mehhikos.

Loodetavasti sai nii mõnigi tänane meie kooli õpilane siit innustust, et ka ise midagi sarnast tulevikus ette võtta. Samuti tunti huvi selle kohta, kuidas saaks Eestis YFU õpilasvahetuses osalejaid enda peres võõrustada.

Täpsemalt saab YFU võimalustest lugeda nende kodulehelt.