13.–15. mail külastasid kooli tütarlaste kehalise kasvatuse tunde jalgpalliklubi Tammeka neli noort treenerit – Maria Sootak, Kristel Vidaja, Silja Goroško ja Geithy Ott (fotol). Kolm esimest on ka JK Tammeka naiskonna mängijad.

Jalgpallineidude korraldatud tundidest said osa õpilased 2.–8. klassini. Meie lastele oli see hea vaheldus tavapärastele tundidele. Tammeka klubile on sellised külastused aga hea võimalus tuua jalgpalliharrastuse juurde uusi noori tüdrukuid. Geithy Ott rääkis, et enamikus koolides käiaksegi 2–3-päevaste tsüklitena. Sel aastal on külastatud juba 5–6 kooli.

„Huvi on olnud uskumatult suur ning tänaseks oleme komplekteerinud juba kaks erineva vanuseastmega trennigruppi. Eks ajapikku on kindlasti ka väljalangejaid, aga kui üks grupp püsima jääb, oleme oma eesmärgi juba täitnud,“ ütles Ott.

Kõik treeninguid juhendanud neiud õpivad Tartu Ülikoolis. Maria on lõpetamas ajalooõpinguid ning kõik teised õppimas kehakultuuriteaduskonnas. Õpitut plaanitakse tulevikuski treeneri- ja kehalise kasvatuse õpetaja ametis rakendada. Õpetajatel Ülle Varikul ja Margus Udeküllil on aga küpsenud idee kutsuda tüdrukud kooli tagasi juba sügisel, mil plaanis päev läbi kestvad jalgpalli õpitoad.

Vaata ka fotogaleriid