Raatuse kooli käesoleva õppeaasta viimane näitus, mis pandud kokku 8. klasside õpilaste I ja II trimestril tehtud töödest, on nüüd kooli teisel korrusel kõikidele vaatamiseks avatud. Näitus kannab koondpealkirja „Kunstiajaloo tund“.

Kunstiõpetaja Mariana Jürimäe sõnul jaotub näitus kaheks osaks. Esimene osa koosneb erinevaid kunstistiile ja -voole tutvustavatest plakatitest, kus enamuses on 20. sajandi kunstivoolud. „Õpilaste eesmärgiks oli luua nn stiilipuhas plakat, milles peegelduvad valitud stiilile kõige iseloomulikumad jooned,“ sõnas Jürimäe.

Teine osa keskendub renessansiperioodi maalidele. Selle töö juures oli õpilaste ülesandeks valida maalilt sobiv tükike ehk fragment ja püüda seda võimalikult täpselt edasi anda. Ülesande tulemusena tekkisid täiesti iseseisvad, kohati abstraktsed miniatuursed maalid, mille juures saame nautida värvide maailma lummust.

Näituse korraldanud ja vaatajatele üles pannud õpetajad Mariana Jürimäe ja Raimond Lepiste loodavad et antud näitus pakub kõikidele nii silmailu ja täiendab teadmistepagasit.