Laupäeval, 12. aprillil Tasku keskuses toimunud tervisepäeval osalenud 23 võistkonnast tervelt neli olid Raatuse koolist. Sel korral esindasid meid 1.b, 3.b ,7.b ja 7.c tublid õpilased, kes võtsid osa tervisliku salati valmistamise võistlusest.

Tervisepäeva eesmärk oli tutvustada koolinoortele, nende vanematele ja kõigile endast hoolivatele inimestele tervislikke eluviise: tervislikku toitumist, liikumist ja elutervet mõtlemist.

Sellel aastal tutvustati osalejatele, kuidas kiiresti, lihtsalt ja meelierutavalt kasutada tervislikke köögi- ja puuvilju oma igapäeva toidukordades. Lisaks olid kõik osalenud võistkonnad valmistanud tervislikku toitumist käsitleva plakati. Ühelt selliselt, mille autoriteks Tartu Forseliuse Kooli 5.b klassi tublid lapsed, on laenatud ka käesoleva uudisloo pealkiri.

„Ma ei tea, kas see on meie terviseedenduse eestvedaja Tiina Tirgo teene, aga igal juhul olime me sel päeval koos Kommertsgümnaasiumi ja Vene Lütseumiga selgelt kõige rohkem pildil,“ ütles üritusel viibinud Raatuse kooli arendusjuht Rene Leiner.

Päev läks igati korda nii salativalmistamise, hea ettenägelikkuse kui loosiõnne poolest. Nimelt pidid kõik võistkonnad ennustama, kui suur mass salatit sel päeval valmib. Siin olid kõige täpsemad 1.b klassi tublid lapsed (alumisel fotol koos klassijuhatajaga), kes arvasid õige koguse ära lausa mõnesaja grammi täpsusega, pälvides eriauhinna. Kuna salatid olid kõik väga maitsvad ja tervislikud, siis läksid auhindadeks olnud tordid võistkondade vahel loosi. Fortuuna naeratas ka meie kooli 7.b ja 7.c klassi võistkondadele, kes lubasid võidetud maiust esmaspäeval lahkelt ka tubli 3.b klassi võistkonnaga jagada.

Kindlasti väärivad äramärkimist ka kõik õpetajad, kes tervisepäeva initsiatiiviga kaasa läksid ning osa laupäevasest päevast lastele kinkisid - Luule Vaht, Mare Kiisk, Aire Rillo ja Tiina Tirgo. Kaasa olid elamas ka õpetajad Jane Kukk ja Pille Kütt.

Kui ürituse puhul ka parendusvõimalusi näha, siis kindlasti auhindade ja kingituste osas. Rene Leineri sõnul oli päris ehmatav see, et tervislikku toitumist propageeriva ürituse auhinnalaud koosnes peamiselt nisujahu baasil tehtud magustoodetest ning igale osalejale jagatud kingikott sisaldas terviseedenduse mõistes suisa mürki – ülisuhkrustatud purgijooki, mille suhkrusisaldus ületab ka kõige magusamate koolajookide ja limonaadide vastavat näitajat.

„Aga laste poolt korraldajatele päeva jooksul antud intervjuudest kuuldu ning tervislikku toitumist esile tõstvatelt plakatitelt nähtu-loetu annab kindluse selles, et see väike korralduslik fopaa laste tegelikku tervisekäitumist vaevalt mõjutas,“ lisas Leiner.

Fotokokkuvõtet üritusest näeb siit.