23. jaanuaril Tartu Raatuse Kooli aulas toimunud Tartu- ja Tartumaa koolide 2. klassidele mõeldud mälumängu Mõtteragin võistluse finaalis osales 20 võistkonda.

Mõtteragina küsimused hõlmasid traditsiooniliselt mitmeid erinevaid valdkondi alates lasteraamatutest ja lõpetades päevakajaliste teemadega.

Sinna vahele jätkus nii sõnavara kui nuputamist, Eestit ja Tartut, loodust ja sporti kui ka muusikat ja ameteid.

Võit läks sel aastal kahasse, sest võrdse arvu punkte said nii Tartu Kivilinna Gümnaasiumi (TKG) võistkond Loodusesõbrad kui Miina Härma Gümnaasiumi võistkond Härmakad (jagavad 1.-2. kohta). Kolmanda koha saavutasid jällegi kaks ühe ja sama kooli võistkonda - TKG teine ja kolmas võistkond Leiutajad ja Päikesekiired. Esikuuikusse mahtusid ka Tartu Veeriku Kooli võistkond Kraabu ja Tartu Raatuse Kooli võistkond Raatuse nelik.

Peakorraldaja Tiina Vink andis edasi oma suurima tänu kõikidele osalejatele tagasiside eest. Eraldi tänusõnad pälvisid Raatuse kooli kunstiringi lapsed, kogu algõpetuse õppetooli rahvas, Õilme Saks, Laura Salumets, Eno Pihla, Irina Piir, Ülle Randmäe, Eevi Elviste ja Koidu Sirk, kes kõik mängu õnnestumise nimel vaeva nägid.

Kohtumiseni juba uuel hooajal!

Mõtteragina toimekas žürii (vasakult): Luule Vaht, Mare Leivo, Helina Mugra ja Maia-Eliisi Tagamaa