Nagu ikka, nii ka sel aastal, oli jõulueelne nädal Raatuse koolis rõõmsameelset sigimist-sagimist täis. Nelja päeva jooksul peeti erinevatele vanuseastmetele mõeldud jõulupidusid, jagati häid soove ja kingitusi.

Kooli näiteringil oli selleks puhuks ettevalmistatud kaks vahvat lavastust. Üks algklassidele ja teine 5.-9. klassidele.

Esimeses neist astusid üles 2.-4. klasside õpilased, kes oma eakaaslastele etendasid lavastust "Isemoodi printsessid", autoriks Piret Raud. Vanematele õpilaste etenduse käsikirja autoriteks on aga õpilased ise. Naeru ja suure aplausiga vastuvõetud lugu kandis nimetust "Okasroosike-tänapäeva muinasjutt". Mõlema näiteringi juhendajaks on õpetaja Kadri Kosk.

Ka kooli saksakeelne näitering, mida juhendab õpetaja Tiina Peedor, mängis lastele ette nalja täis jõuluetenduse „Jõulumehe äpardused“.

Tähepanu väärib kindlasti ka 5.-6. klasside jõulupeol ettekantud näidend "Jõulupidu raamaturiiulist". Eriliseks tegi selle näitemängu see, et esmakordselt tegid seal üheskoos kaasa 5.-6. kl õpilased ja õpetajad Eno Pihla, Veronika Uibo, Kaie Anderson, Mai Tõnisoo, Aive Hoppenstiel, Aire Rillo ja Maila Jürgenson. Viimane oli ka näidendi lavastaja.

Traditsiooniliselt pani kooli jõuluteemalisele nädalale väärika punkti Jaani kirikus täismajale toimunud pidulik jõulukontsert, mille olid ettevalmistanud õpetajad Anu Tubli ja Anne Voorand. Kuulata sai nii soolo- kui koorilaulu ning esitamisele tulid ka mitmed instrumentaalpalad. Üles astusid nii meie tänased kui eilsed õpilased ning musikaalsed õpetajad.

Fotogaleriisid kooli jõulunädala üritustest saab vaadata siit.


Jõulunädala traditsioonide hulka kuulub alati ka endistele õpetajatele korraldatud pidulik lõunasöök ja kohtumine direktoriga.