3. detsembril oma sünnipäeva pidanud Raatuse kool sai tänavu juba 94-aastaseks. Hommik algas traditsioonilise maiusepakkumisega fuajees ning jätkus pidulike aktustega aulas.

 

 

„94 on ühe kooli jaoks soliidne vanus, aga mitte see ei ole kõige tähtsam. Tähtsad on inimesed, kes siin õpivad ja töötavad. Need, kes on kirjutanud selle kooli ajaloo. Tähtis on, et oleme teineteise vastu sõbralikud, ega tee üksteisele haiget," ütles direktor Toomas Kink, lisades, et tal on väga hea meel olla just meie kooli juht.

Juba  2000. aastal alguse saanud traditsioonina, kinkisid õpilased koolile sünnipäevaks raamatuid. Aktustel esinesid füüsikaõpetaja Lauri Kõlamets (kitarr), kultuurivahetuse raames meie koolis UNESCO vabatahtlikuna töötav Johanna Hiebl (klarnet), kehalise kasvatuse õpetaja Ülle Varik ja praktikandid Tartu Ülikoolist (isetegevuslik sõnalis-liikumiskava), õpetajate liikumisrühm (tants), algklasside õpetajad (sõnaline etteaste) ning võrratu lauluduo, mille moodustasid õppejuhi kohusetäitja Õilme Saks ja emakeeleõpetaja Veronika Uibo.

Pidulikel aktustel anti kätte ka novembrikuus silmapaistnud õpilastele antud Kuu Tegija tunnuskirjad ja meened.

Sel korral olid Kuu Tegijateks järgmised õpilased:

Anna-Liisa Nilov - eduka esinemise eest Tartu linna 5. klasside tööõpetuse konkursil (1. koht)

Karl Romek Staškevitš - eduka esinemise eest Tartu linna 5. klasside
tööõpetuse konkursil (2. koht)

Rainis Pint - eduka esinemise eest Tartu linna 5. klasside tööõpetuse
konkursil (3. koht)

Andrus Punt - eduka esinemise eest Tartu linna ja maakonna etluskonkursil „Koidulauliku valgel" (1. koht)

Annabel Talts, Robin Kivi, Andreas Teder - eduka esinemise eest Tartu
maakonna 8. klasside nuputamisvõistlusel „Suur Riskimäng" (1. koht)

Katri Vesi, Sander Meister, Margus Mauer - eduka esinemise eest Tartu
linna saksa keele maiskonnaloolisel viktoriinil (3. koht)

Tiina Tõnnson - õpilaste ettevalmistamise eest Tartu maakonna 8. klasside nuputamisvõistluseks „Suur Riskimäng"

Kooli tänukirja pälvis raamatukoguhoidja Eha Valge, kes on juba aastaid olnud Andrus Punti juhendajaks erinevateks etluskonkurssideks ettevalmistamisel. Eha Valge tänukõnes leidis äramärkimist ka emakeeleõpetaja Ülle Kask, kelle panus saavutatud tulemuste juures on samuti väga suur.

Aktusel anti üle ka kahe Tartu Lions-klubide tänukirjad rahuplakatite konkursil osalenud õpilastele. Sel aastal pälvis LC Tartu Toome klubi tänukirja Anne Merivee (6.b), LC Tartu klubi tänukirja Liisa Lutsar (6.b). Õpilasi juhendas kunstiõpetaja Mariana Jürimäe.

Mõlema õpilase tööd pääsesid üleriigilisse võistluse finaali, mille võitjatöö saadetakse rahvusvahelisele lõppvõistlusele Ameerikasse.

Fotomeenutust pidupäevast näeb siin.

Veronika Uibo ja Õilme Saks