Esimesel novembrikuu päeval sai Tartu Raatuse Kooli aulas teoks kuue kooli vaheline vene keele viktoriin. Lisaks võõrustajatele osalesid Annelinna Gümnaasiumi, Vene Lütseumi, Miina Härma Gümnaasiumi, Kesklinna kooli ja Kunstigümnaasiumi õpilased ja õpetajad.

Huvitavaks tegi asja see, et omavahel ei võistelnud mitte koolid omavahel, vaid segavõistkonnad. Igas neist oli 1 õpilane igast koolist. Põnevust lisas ka 1 õpetajate võistkond.

Kuna võistkondades oli erineva emakeelega õpilasi, siis suheldi aktiivselt nii eesti kui vene keeles. „See oli kindlasti lastele heaks praktikaks ja võimaluseks läbi suhtlemise leida endale uusi sõpru," ütles üks võistluse eestvedaja, Raatuse kooli vene keele õpetaja Tatjana Ivaonova (ülemisel fotol). Tema kolleeg Natalia Kuvšinova lisas, et teiste koolide õpetajate sõnul olid õpilased alguses väga ärevil ja kartsid raskeid küsimusi, kuid lõpuks oli kõikidel tore ja tulemus suurepärane.

Võistkonnad said endale erinevad värvid ning võitjaks osutus sel korral sinine võistkond (alumisel fotol). Kindlasti tahetakse selliseid üritusi korraldada ka tulevikus. „Kui 2 aastat tagasi alustasime kolme kooliga, siis täna oli osalejaid juba poole rohkem," sõnas Kuvšinova.

Vene keele õpetajad avaldasid suurt tänu ka korraldamisel abiks olnutele, kelleks sel korral olid käsitöö õpetaja Tiiu Laid ja Õilme Saks ning 8.-9. klasside õpilased.

Väike fotomeenutus toimunust avaneb siin.