Reedel, 21. aprillil osalesid 3.a klassi lapsed, klassijuhataja Tiina Vink ja lapsevanem Ria Raudva Riigimetsa Majandamise Keskuse poolt korraldatud metsaistutuse päeval, mis toimus tormi poolt laastatud Taheva riigimetsas.

Sündmus oli esimene üle-eestilises osaluspäevade sarjas “Mis on puude taga?”. Kuigi algselt oodati Tahevale istutama kuni 600 inimest, kelle abil sooviti uuendada mullu suvel tormi poolt kahjustada saanud 15 hektari suurust ala ja istutada umbes 40 000 taime, siis tegelikkuses oli osalejaid enam kui poole vähem. Seetõttu jäi ka kokku mulda istutatud puude koguarv 20 000 kanti.

See kõik muidugi mitte ei vähenda, vaid hoopis suurendab nende toredate ning kehva suusailma mittekartvate koolilaste ja teiste istutajate panust. Õpetaja Tiina sõnul istutati noori 2-aastaseid männiistikuid ning Tartust osales lisaks Raatuse lastele veel ka Karlova kooli 6. klass.

"Oli tore päev täis tööd, värsket õhku, rõõmsat meelt! Natuke lörtsi, vihma, tuult ja pori. Talgupäevale omaselt ka sooja suppi, teed ja saiakest!"

Sündmustesari “Mis on puude taga?” kestab aprillist hilissügiseni ning selle raames toimub praktilisi vastuste- ja osaluspäevi üle Eesti. Sarja järgmine sündmus ehk rajal püsimise päev toimub 13. mail Ida-Virumaal, Viljandimaal, Läänemaal, Võrumaal, Hiiumaal ja Põlvamaal. Fookuses on loodusrajad ja osalejad saavad koos loodusvahiga tööd teha. Täpsemat infot leiab RMK kodulehelt. Sündmustest osavõtt on kõikjal tasuta, vajalik on eelregistreerumine.