5.05-8.05.2016 Lavial (Soome) toimunud Soome-Eesti pararatsutajate sõpruskohtumisel ehk Mendoza Memorialil koolisõidus saavutas Raatuse kooli 3.a klassi õpilane Eliisa Kalpus ratsutamise rühmasõidus esikoha ning samm-traav-galopp skeemis peetud võistlustel 2. koha.

Armastus esimesest silmapilgust

Rühmavõistluse esikoha tõi Eliisale väga täpne sammust galoppi üleminek, mis ei hilinenud vähimalgi määral. Kokku osales põhjanaabrite juures peetud võistlustel 15 noort ratsutajat ja Eliisa saavutus on igati kiiduväärt. Seda eriti seetõttu, et tüdruku side ratsutamisega lõpetab alles oma esimest aastaringi.

„Ühel päeval käisime emaga Tartu Tallis ja hobused olid seal nii armsad. Oleksin tahtnud kohe trenni minna,“ ütles Eliisa ja lisas, et veidi aega kulus siiski ka emalt loa palumisele. Nüüd on aga nii tütar kui ema valikuga väga rahul ja esimesed sportlikudki tulemused kirjas.

Tujukas Ansip

Kui oma kodutallis Tartu Ratsakoolis ratsutab Eliisa peamiselt üsna tujuka ruunaga, kel nimeks Ansip, siis Soomes õnnestus võistlutel istuda kohaliku kaunitari Vaida selga. „Oli hästi rahulik ja kindel hobune. Just selline, nagu mulle kõige enam meeldib. Suured hobused on alati sellised flegmaatilised ja rahulikud.“ Ka Tartus on tüdruku üheks lemmikuks just väga suurt kasvu Gianni, kes oli mõne nädala eest koguni üliõpilasseltside paraadil Sakala korporatsiooni lipukandja ratsuks.

Ratsutamise juures meeldib Eliisale ennekõike just hobustega koos veedetud aeg. „Mulle meeldib hobustega tegelemine kohe väga. Elan talli lähedal ja võin nende juures olla kaua tahan ning vahel käin neid niisamagi vaatamas.“

10-aastane tüdruk unistab juba täna ka päris oma hobusest. „Oleme emaga seda rääkinud ja mõelnud, et kui ma 15 täis saan, siis võib mu unistus ka täide minna.“ Loodame, et Eliisa unistus täitub varem ja soovime talle jätkuvaid rõõmsaid hetki oma neljajalgsete sõprade seltsis.