Projekti „Kirjanik kooli“ raames külastas Raatuse kooli kirjanik Aidi Vallik. Kohtumise avas kirjandusõpetaja Maila Jürgenson. Katkendi kirjaniku raamatust „Kuidas elad, Ann?“ esitas Agnes Erika Kalm.

See on kindlasti Aidi Valliku kõige tuntum teos, mis võitis 2000. aastal toimunud noortejutustuste võistluse peapreemia ning on leidnud tunnustust veel mitmel pool mujal.

Kirjanik rääkis teose saamisloost. Koolis õpetajana töötades sai ta endale klassi, kus õpilased ei armastanud raamatuid lugeda, sest need ei vastanud laste ootustele. Lastega selle üle arutledes pandi tahvlile kirja, millest nende arvates üks huvitav raamat rääkima peab. Kui see tehtud, lubas noor õpetaja, et võtab ise sellise raamatu kirjutamise ette.

Küll aga ei teinud ta seda kohe, aga peale töötamist ühes teises ametis, kus tal tuli olla lastele kaitseisikuks. Just sealt sai ta ainest kirjutamiseks. Alates 2004. aastast ongi Aidi Vallik vabakutseline kirjanik, töötab televisioonis ja teeb kaastööd ajalehele. Ta on ka aktiivne blogipidaja, mida saab lugeda siit.

Õpilastele kandis kirjanik ette ka mõned oma luuletused, milles sisalduv huumor kuulajatele väga meeldis. Kohtumise lõpus said vastused õpilaste poolt esitatud küsimused.