22. aprillil toimus Tartus traditsiooniline 5.-7. klasside õpilastele mõeldud saksakeelne linnaralli. Sel aastal võtsid rallist osa rekordilised 18 võistkonda üheksast koolist. Ülekaalukaks võitjaks osutus Raatuse kooli 6.a klassi tütarlaste kolmik.

Hanna Kaldmaa, Eva-Lota Kirš ja Liana Lass osalesid linnarallil ka eelmisel aastal. „Jäime siis kusagil viiendaks või nii. Igal juhul ei olnud me esikolmikus,“ rääkisid tüdrukud. Kuna kogemused maksavad, siis ei jäetud sel korral enam midagi juhuse hooleks ning koguti 37 võimalikust punktist 32. „Olime ainukesed, kes said üle 30 punkti.“

Saksakeelne linnaralli, kus lastel tuli vastata 20 erinevale küsimusele ja ülesandele, ühendab endas nutikust, kiirust, saksa keele oskust ja orienteerumisvõimet. Viimast nii füüsilises kui virtuaalses keskkonnas, sest küsimused olid tehtud sellised, kus osa vastuseid sai leida ka nutiseadmeid osavalt kasutades. Samuti võis nii mõnelegi küsimusele leida vastuse õigelt Tartu inimeselt seda küsides.

Juba kuuendat aastat võistlust korraldanud Raatuse kooli õpetaja Tiina Halliku sõnul osutus üllatuslikult üheks kõige keerulisemaks küsimus Raekoja kelladest. Nimelt pidid lapsed ära vastama, mitu kella Raekoja kellatornis paikneb ning mis riigist nad pärit on. „Turismiinfost oleks sellele kohe kindlasti vastuse leidnud, aga seda võimalust ei kasutatud, kuigi vihjelehel oli seda mainitud.“

Raatuse võidukate tütarlaste jaoks oli aga keeruline hoopis küsimus ühest ülikooli peahoone taga olevast mälestustahvlist. Nimelt otsiti põhjatiiva otsaseinal paiknevat ainsale Tartu Ülikoolis õpetanud nobelistile, keemik Wilhelm Ostwaldile pühendatud tahvlit hoone teisest tiivast. Aga õige vastus leiti lõpuks siiski üles.

Meeleolukana meenus võitjatele ka käik Karl Ernst von Baeri monumendi juurde, kus Hannal küsimustega kaasas käinud kaart monumendi aia taha kukkus. „Õnneks mitte väga kaugele ja sain selle ilma aiast üle ronimata kätte.“ Baeriga seotud küsimuski oli üks krutskirikkamaid. Nimelt küsiti, mis päeval on tudengitel kombeks vanahärral pead pesta.

Tartu tähetornis, kus ukselink oli tüdrukutel peakõrgusel ja kus esimese hooga ei saadud massiivset ust seetõttu ka lahti, kohtuti meiegi koolis keemiaõpetajana töötava Hullu Teadlase ehk Arle Puusepaga.

Auhinnaks said kõik võitjad endale Rahva Raamatu 10-eurosed kinkekaardid, mille üle oli tüdrukutel väga hea meel.