Novembris ProgeTiigri programmi 10. sünnipäeva puhul toimunud virtuaalsel õpilasüritusel „ProgeTiigri Tulevikutegija 2022“ esitles ennast ka Raatuse kool.

Juba viiendat korda said õpilased üle Eesti end proovile panna lahendades õppetöö ajal või huviringis programmeerimise, robootika, digikunsti ja ohutuse teemalisi ülesandeid.

Õpilasürituse eesmärgiks oli jagada häid kogemusi, teha koostööd ja üksteist inspireerida, saada hea ettevalmistus tulevikuks. Kõike seda jagati teistega ProgeTiigri tulevikutegijate grupis.

Meie tehnoloogiaõpetaja ja 3D modelleerimise ringi juhendaja Priit Laats jagas seal Raatuse 4.-9. klasside õpilaste töid ja tegemisi 3D modelleerimise alal nii ainetunnis kui huviringis, kus õpilased aastaringselt sellega CNC laser- ja freespinkide, 3D printerite ja arvutite abil tegelevad.

“3D modelleerimisega tegeleme juba viiendat aastat. Alustasime programmiga SketchUp, nüüdseks kasutame 4. klassis Tinkercadi ning 4.-9. klassides Autodesk Fusion 360 ja Blenderit. On hea meel, et koolis on kõik need vahendid olemas ja pole mõtet lasta neil ju tolmu koguda,” rääkis õpetaja Laats.

Siiamaani on õpilastele see kõik väga meeldinud. Õppetunnis õpitakse kõigepealt selgeks lihtsamad tööriistad ning luuakse erinevaid mudeleid. Näiteks malelaud, legomees, autokraana, droon jne.

Kel huvi suurem, see liitub juba huviringiga, kus igal kohtumisel tehakse kõigepealt tunni ülesanne ning seejärel asutakse oma projektide kallale. Sedamoodi ühendame meie siin Raatuses loovuse, tehnoloogia ja õpihuvi selle vankri ette, mis loodetavasti Eestit tulevikus vedama hakkab.

Lisaks oma kogemuste jagamise rõõmule pakkus õpilasüritus veidi ka saamisrõõmu, sest olime ühest kolmest õnnelikust koolist, kes sai loosi tulemusel endale kaks õpperobotit Makeblock mBot 2, et oma robootikaalast tegevust veelgi edasi arendada. Aitäh ProgeTiigrile ja HARNOle, kes selle ürituse korraldasid!

Vaata ka fotogaleriid 3D modelleerimise ringi tegemistest.