Hää koolipere ja meie sõbrad! Kutsume teid üles villaseid sokke kuduma, et aidata Ukraina võitlejatel külm talv üle elada! Sokke ootame koolimajja kuni 9. detsembrini.

Meie õpetaja Marvi Remmiku, kelle teine töökoht on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias, eesvõttel algatati Ukraina sõdurite heaks aktsioon, mille raames oodatakse kuduma villaseid sokke. Marvil endal on eilse õhtu seisuga juba neli paari valmis kootud.

Marvi sõnul tekkis sokkide kudumise mõte paralleelselt MTÜ Slava Ukraini ellu kutsutud 1000 vormiriietuse hankimise kampaaniaga. „MTÜ-lt sain info, et soojad sokid on sõdurite talvevarustusse väga oodatud,“ sõnas Remmik. „Et nii akadeemias kui Eestis laiemalt on palju sokikudujaid, siis tekkis mõte üheskoos ukrainalasi aidata. Loodan väga, et saame võitlejaid talvistes tingimustes toetada ja saata rindele võimalikult palju soojasid sokke.“

Sokke oodatakse vabalt valitud mustriga nii meestele (suuruses 41–46) kui naistele (suuruses 37–40). Annetused saab tuua Tartu Raatuse Kooli (Raatuse 88a, Tartu) administraatori kätte alates 31. oktoobrist ja hiljemalt 9. detsembriks 2022, E–R kell 07:30–20:00. NB! Koolivaheajal ei pruugi koolimaja kogu aeg avatud olla, seega alustame kogumisega järgmisel nädalal.

Kogutud sokid toimetatakse pärast 30. novembrit MTÜ Slava Ukraini kätte, kes viib annetatud sokid enne talve saabumist rindele. Täpsustuseks, et kuigi kultuuriakadeemia sotsiaalmeedias ja kodulehel on kuupäevaks 10.11, siis meie kuupäev on ikka 30.11 ning ka Viljandi plaanib, arvestades Ukrainas toimuvat, tähtaega pikendada.

Hääd kudumist ja suur aitäh juba ette!