31. mail toimus Põlvas Intsikurmu vabaõhulaval II Kagu-Eesti tantsupidu "Minu inimesed". Peost võtsid osa ka 11 Raatuse kooli 1.b klassi last.

Klassijuhataja Jane Kuke sõnul olid Põlvas veedetud 2 päeva väga toimekad. „Laupäeval ja pühapäeva hommikul toimusid proovid, seejärel pidu ise. Vahepeal jõuti ka kodudes magamas käia.“

Selle nimel, et peole saada harjutati kogu õppeaasta vältel kõvasti.

Põlvas esineti kahe tantsuga - "Lähme rukkist lõikama" ja "Lambatants". Lastele endile meeldis just viimane.

Kui õpetaja arvates olid tantsud päris keerulised, siis lastele endile tundus kõik lihtne ja lõbus. Tantsurühma nimigi oli vahva akronüüm meie kooli nimest - TARAKO.

Poiste ja tüdrukute, nende vanemate ja õpetajate suurimad tänusõnad kuuluvad laste rahvatantsu juhendajale Heleri Huusele, kes kooliaasta sees lapsi õpetas ja peole viis. Ühtlasi oli Heleri ka üheks kaheksast noorest liigijuhist, kes tantsupeo pealavastaja ja kõikide tantsude autorile Andre Lainele tema töös abiks olid.

Peol osalesid tantsijad Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. Tantsuetenduse pealkiri "Minu inimesed" viitab piirkonna kogukonnale, kus eelmise sajandi tegemistele ja olemiste kõrval toodi välja meie inimeste eluolu ja tunded.

Tantsud olid seatud muusikale, mis meid kõiki on viimastel aastatel puudutanud. Näha sai tantse, mis põhinevad ansamblite Curly Strings, Terminaator, Zetod, Untsakad, aga ka Ott Leplandi ja Chalice’i lugudel.

Meeleoluka video peost ja sellele eelnenud proovidest tegi peol tantsu löönud Romet Soeri isa Kaspar Soer ning seda on võimalik näha siit.